Anne-Maries funderingar

Publicerad:

Skrivet av: Anne Marie de Jong

Fick för ett tag sen frågan om åldersrelaterande krämpor, stelhet, smärta mm. och när är det försent att göra något? Går det att få hjälp? Upplevelsen och tanken av att så här har jag varit hela livet och då går det väl inte göra något… Vi brukar ju säga att det sista som överger människan är hoppet!
Och är det någonsin försent? Nej inte enligt min mening. Även om du har problem med till exempel artros, artrit, diskbråck, ”kroniska inflammationer” kan du med hjälp av att gå regelbundet på behandlingar för att hålla musklerna mjuka, och genom att motionera och stretcha ha en bra fungerande kropp som fyller sin funktion hela livet.
Alltså finns det ingen ålder på när man ska sluta ta hand om och bry sig om sin kropp! Vi vill att den ska fungera helst problemfritt så länge vi lever.
Det gemensamma målet för sjukvården och friskvårdsbranschen borde vara att människan ska må så bra och vara så frisk som möjligt både till kropp och själ. För att uppnå det behövs ett bättre samarbete samt vilja och förmåga att rekommendera eller skicka vidare om det är utanför ditt eget yrkesområde eller kompetens.
Läs om BOT-avdrag som Kroppsterapeuterna yrkesförbund vill få infört och nyttan med ett BOT-avdrag för svenska folket och för Sveriges hälso- och sjukvård. www.kroppsterapeuterna.se

Med positiva tankar kan du leva sju år längre!Penguins

Leave a Reply