Hippokrates

Publicerad:

Skrivet av: Anne Marie de Jong

Blandade bilder att använda 050Läkekonstens fader, Hippokrates beskrev beröringens stora terapeutiska värde!

Men vad hände sen?

sitter och läser i senaste numret av ”Näringsmedicinsk tidskrift” om brist på bredd i vården. Jag citerar: En läkare på en kurs vid i integrativ medicin på Karolinska institutet 2012 kommenterade vårdens brist på bredd inom manuella terapier så här: ”som läkare tycker jag ofta att jag inte räcker till när patienter söker med ospecifika nack- och ryggbesvär, framför allt inom primärvården. Man famlar efter något annat än den behandling som skolmedicinen har att erbjuda. Som läkare utbildad i Sverige har jag i princip ingen utbildning alls gällande vad t.ex. kiropraktik, naprapati och massageterapier har att erbjuda. Jag kan alltså inte föra en dialog om detta med patienten, utan får hänvisa patienten till att skaffa fram information på egen hand”

är det inte dags för förändring?  Som samarbete och BOT – avdrag!

/Anne-Marie

 

 

Leave a Reply