Kinesiologytaping Egenvård

Publicerad:

Skrivet av: Anne Marie de Jong

benhinne

Alla kan lära sig Kinesiologytaping  
Det är inte svårt men det kräver lite träning. Vår målsättning är att sprida kunskap om kinesiologytaping; användningsområde och tejpteknik, till alla som vill kunna hjälpa skadade att få en snabbare rehabilitering. Många ledare och tränare inom olika lagidrotter, massörer, sjukgymnaster, läkare, hälsocoacher, intresserade föräldrar osv. ser uppenbara fördelar med att kunna använda kinesiologytape. Genom att göra kinesiologytape, och utbildning i hantering av tejpen, tillgänglig för många människor, till relativt låga kostnader, vill vi göra kinesiologytaping lika naturligt och lättanvänd som att sätta plåster på såren. Alla kan lära sig, vi visar hur.

 

Kinesiologytaping Egenvård (Grundkurs)

Kursinnehåll
Historia
Tejpens egenskaper
Skillnader mot annan idrottstejp
Smärt- och skadeproblematik i hemmet och på idrottsplanen
Basteknik
Muskelteknik
Ligamentteknik
Korrektionsteknik
Tunnelteknik
Grundläggande praktiskt lärande

 

 

Utbildningen
Är på sammanlagt 5 effektiva timmar och blandar tejpningar som rör skador i vardagen & idrottsskador. Varje deltagare erhåller kurskompendium, rakhyvel och övningstejp (värde över 400 kr). Antalet platser är begränsat till min 8 pers och max 20.

 

Pris 990 kr/person ink. moms

Är du intresserad? Kan du få ihop en grupp på minst 8 personer? Hör av dig till mig så bokar vi vi datum, tid och plats.

anne-marie@reformkarlstad.se

Övrigt
Om du behöver boka av din kursplats de sista 2 veckorna tar jag ut 350 kr för kursens och kursledarens omkostnader.

 

/Anne-Marie

 

Leave a Reply