Vår fantastiska kropp

Publicerad:

Skrivet av: Anne Marie de Jong

Hej!

Då jag tycker det är mycket intressant hur vår kropp fungerar, inte bara muskelmässigt utan generellt med träning, kost, stress mm. så tänkte jag försöka få till den ”röda tråden” genom de inlägg jag kommer att skriva.
Hoppas ni kommer att finna det intressant!

Överlevnad och B-vitaminer

Vi människor har en förmåga att prioritera kortsiktigt och på samma sätt gör kroppen, den prioriterar för kortsiktig överlevnad framför långsiktiga behov.
Kroppen är fantastisk på så sätt att den har utvecklat system för att ta hand om sig även om vi inte ger den vad den behöver.
Så vid brist på tillgång av näring får de långsiktiga behoven och funktionerna lida!

Ofta tar det lång tid innan en brist manifesteras, det kan vara förrädiskt eftersom det alltid är lättare att förebygga än att behandla.

Det finns studier och undersökningar som visar att stora delar av befolkningen i västvärlden har för låga mängder av livsnödvändiga näringsämnen för grundläggande biokemiska funktioner.

B-vitaminerna är involverade och kontrollerar många av kroppens funktioner, så brist på de kan ställa till många och svåra problem som t.ex. ledsjukdomar, depression, stress, hjärt- och kärlsjukdomar.

abstract-653945__180B

Leave a Reply