Vad lägger vi pengar på

Publicerad:

Skrivet av: Anne Marie de Jong

Jag kan ibland bli förundrad över vårt sätt att ta beslut och på sättet som vi människor verkar tänka, i mina ögon väldigt kortsiktigt ibland. Vi vill dessutom ha snabba resultat och vissa saker ska gå fort annars tröttnar vi.

Sitter med morgontidningen framför mig nu på lunchen och kommer fram till TV sidan, där fastnar mina ögon på ”Dagens TV-tips” som bland annat är ett program på TV3 som heter Prisjägarna. Det är ett livsstilsprogram som ikväll handlar om vikt, fetma och vad vi köper och vad vi stoppar i munnen. Jag citerar från beskrivningen av programinnehållet ” Chipskonsumtionen i Sverige kostar totalt 1 miljard kronor per år, läskkonsumtionen kostar 16 miljarder per år”.
Wow, det är mycket pengar!

Jag som har som arbete att få folk att lägga pengar på sin kropp och hälsa kan inte låta bli att tänka, men hallå hur tänkte du nu? När jag får svar som att det är dyrt att gå på massagebehandling regelbundet eller när jag rekommenderar att börja dricka näringstillskottet jag anser att i princip alla behöver och det kostar dig 28 kronor om dagen. Det som kanske behövs för att du ska orka med arbete, fritid, barn eller barnbarn.
Nej, valet går då kanske till fredagsmyset med Chips, läsk och godis för att vi unnar oss det.

Kan det vara dags att omprioritera? Att unna dig det som får dig att må bra på lång sikt? Se möjligheterna till att må så bra som möjligt, vara pigg och att du kan använda kroppen till det du vill.
Gör medvetna val, genomtänkta val oavsett vad det gäller.

Glad påsk!

/Anne-Mariecell 001

Leave a Reply