Kinesiotape

Publicerad:

Skrivet av: Anne Marie de Jong

Idag har jag haft glädjen att lära ut kinesiotape grundkurs!
Det blev en privatutbildning för sköterska på akutmottagning, tänk va smart att kunna erbjuda tejpning redan på akuten.
Kan det vara något för din arbetsplats?
Jag är utbildad tejpinstruktör och har jobbat med tejpen i 6-7 år och den är fantastiskt bra i rehab, påskynda läkning, smärtlindra mm.

Hör av dig för mer info på anne-marie@reformkarlstad.se

Tape1

Tape2

tape3G

Kurs i Kinesiotape

Publicerad:

Skrivet av: Anne Marie de Jong

Vill du lära dig att tejpa med kinesiotape?
Den 2/3 finns möjlighet för dig som har förkunskap i anatomi att lära dig tejpa med den den mycket användbara rehabtejpen.
Kursen hålls i Karlstad.
För med information kontakta mig via e-post på
anne-marie@reformkarlstad.se.
Anmälan senast den 24/2.
Välkommen
/Anne-Marie

skulderhojarmuskeln

Gott och blandat

Publicerad:

Skrivet av: Anne Marie de Jong

Blandade bilder att använda 046

Hej och hå vad dagarna går!
Nu är det snart en sån där härlig långhelg för många och en del av er kanske är som jag och gillar lååånga frukostar? Så jag börjar med ett litet och mycket enkelt recept till ett gott och nyttigt alternativ att ha på frukostmackan.
Lingonsmör: 100g smör, 4 msk lingon och en nypa flingsalt. Blanda försiktigt ihop lingonen med rumsvarmt smör och saltet.
Gott och fullt av bra A-vitamin.
Sen vill jag påminna er om massagens effekter som bland annat, att massage understöder immunförsvaret så kroppen lättare står emot sjukdomar.
Massage har en positiv effekt på blodcirkulationen och den tillför vävnaderna i din kropp näring, syre och hormoner, samtidigt som det transporteras bort koldioxid och slaggprodukter.
Massage har även en lugnande effekt på nervsystemet.
härligt va?
/Anne-Marie

Reform

Publicerad:

Skrivet av: Anne Marie de Jong

Oavsett vad som står att läsa på nätet så finns REFORM kvar i Karlstad!
Jag har endast flyttat mig själv och Reform till annan lokal och finns numera i Optimal tränings lokaler på Tynäsgatan 6 och det ligger på Bryggudden.
Det finns lediga tider i veckan som kommer, så passa på och boka en tid då du kanske har kört i gång med den där träningen som inte blivit av i vinter eller har du stått böjd över rabatter och planteringar, klättrat i träd och ansat grenar?
Då är det dags att mjuka upp musklerna för att du ska kunna fortsätta med dina aktiviteter.

Så välkommen att boka en tid.

Trevlig helg

önskar jag, Anne-Marieimages (1) vår

Vad lägger vi pengar på

Publicerad:

Skrivet av: Anne Marie de Jong

Jag kan ibland bli förundrad över vårt sätt att ta beslut och på sättet som vi människor verkar tänka, i mina ögon väldigt kortsiktigt ibland. Vi vill dessutom ha snabba resultat och vissa saker ska gå fort annars tröttnar vi.

Sitter med morgontidningen framför mig nu på lunchen och kommer fram till TV sidan, där fastnar mina ögon på ”Dagens TV-tips” som bland annat är ett program på TV3 som heter Prisjägarna. Det är ett livsstilsprogram som ikväll handlar om vikt, fetma och vad vi köper och vad vi stoppar i munnen. Jag citerar från beskrivningen av programinnehållet ” Chipskonsumtionen i Sverige kostar totalt 1 miljard kronor per år, läskkonsumtionen kostar 16 miljarder per år”.
Wow, det är mycket pengar!

Jag som har som arbete att få folk att lägga pengar på sin kropp och hälsa kan inte låta bli att tänka, men hallå hur tänkte du nu? När jag får svar som att det är dyrt att gå på massagebehandling regelbundet eller när jag rekommenderar att börja dricka näringstillskottet jag anser att i princip alla behöver och det kostar dig 28 kronor om dagen. Det som kanske behövs för att du ska orka med arbete, fritid, barn eller barnbarn.
Nej, valet går då kanske till fredagsmyset med Chips, läsk och godis för att vi unnar oss det.

Kan det vara dags att omprioritera? Att unna dig det som får dig att må bra på lång sikt? Se möjligheterna till att må så bra som möjligt, vara pigg och att du kan använda kroppen till det du vill.
Gör medvetna val, genomtänkta val oavsett vad det gäller.

Glad påsk!

/Anne-Mariecell 001

Swish

Publicerad:

Skrivet av: Anne Marie de Jong

Jag har nu gjort det lite enklare att betala hos mig och startat upp användandet av Swish företag.
Det gör att du kan betala enkelt och direkt om du har en smartphone! Det underlättar för mig också.
Du kan fortsättningsvis även betala med kontanter och de som är företag eller kunder sen tidigare kan fortfarande få faktura.

Swish

Muskler

Publicerad:

Skrivet av: Anne Marie de Jong

Minst 650 muskler står under viljans kontroll!
Så vad vill du få din kropp att göra? Vad vill du få ut av din träning?
Hela kroppen sitter ihop och genom att gå på behandlingar med mera kan du får en bättre insikt i hur din kropp mår och vilken status den är.

jobb 010

Fortsättning på B

Publicerad:

Skrivet av: Anne Marie de Jong

Nu finns fortsättning på inlägg om B vitaminernas betydelse för kroppen,så vill du läsa mer så gå in på Reforms facebook sida.

Jag önskar dig en skön helg!

Vår fantastiska kropp

Publicerad:

Skrivet av: Anne Marie de Jong

Hej!

Då jag tycker det är mycket intressant hur vår kropp fungerar, inte bara muskelmässigt utan generellt med träning, kost, stress mm. så tänkte jag försöka få till den ”röda tråden” genom de inlägg jag kommer att skriva.
Hoppas ni kommer att finna det intressant!

Överlevnad och B-vitaminer

Vi människor har en förmåga att prioritera kortsiktigt och på samma sätt gör kroppen, den prioriterar för kortsiktig överlevnad framför långsiktiga behov.
Kroppen är fantastisk på så sätt att den har utvecklat system för att ta hand om sig även om vi inte ger den vad den behöver.
Så vid brist på tillgång av näring får de långsiktiga behoven och funktionerna lida!

Ofta tar det lång tid innan en brist manifesteras, det kan vara förrädiskt eftersom det alltid är lättare att förebygga än att behandla.

Det finns studier och undersökningar som visar att stora delar av befolkningen i västvärlden har för låga mängder av livsnödvändiga näringsämnen för grundläggande biokemiska funktioner.

B-vitaminerna är involverade och kontrollerar många av kroppens funktioner, så brist på de kan ställa till många och svåra problem som t.ex. ledsjukdomar, depression, stress, hjärt- och kärlsjukdomar.

abstract-653945__180B

Samarbete

Publicerad:

Skrivet av: Anne Marie de Jong

Här kommer en presentation av en av de jag har samarbete med och kan rekommendera beroende på vad du letar efter.

PT Wicci presenterar sig så här.

Jag är grymt lösningsfokuserad och skräddarsyr lösningar som skall passa just för dig och i din vardag. Jag finns alltid tillgänglig och ger aldrig upp förrän vi nått målet tillsammans och framför allt, din träning skall vara rolig! Och det är mitt jobb att se till att du längtar till nästa träningstillfälle
Det är aldrig försent att börja träna

Utbildning/erfarenhet
Wicci har varit i branschen sen 2002 och är förutom personlig tränare även licensierad gruppträningsinstruktör och kampsportare i grund och botten – thaiboxare.

Wicci har en egen blogg där du kan följa hennes klienter mot sina mål, få kost och träningstips och en stor dos av träningsmotivation , titta in på TrainOrDie.

Wicci