Anne-Marie

... Har behandlingar för det mesta!

Diplom:PT

Massage

KrY Sigill KU 2013

 

Mina behandlingar vänder sig i första hand till dig som är aktiv eller vill vara mer aktiv men hindras av skada eller problem som du inte fått adekvat hjälp med.

Massageterapeut, massör, Kinesiotapeintruktör, öronakupunktör, EHFA licensierad PT, qigong instruktör, träningsinspiratör. Självklart certifierad och även kompetensutvecklad genom Kroppsterapeuternas yrkesförbund. Jag har gått flera specialkurser för att kunna arbeta med specifika problem.

Jag gick min utbildning 1999 på Axelsons i Stockholm och ha en yrkesvalidering som ger mig 30 högskolepoäng. Jag har många års erfarenhet inom mitt yrke. Jag är Certifierad massör och diplomerad massageterapeut.

 

Hos mig kan du få en behandling som riktar in sig på specifikt problem, smärta, stelhet, mm. Eller en avslappnande massage för att få energi tillbaks, behöver slappna av, stressa ner och få återhämtning. Efter dina önskemål och min kunskap lägger jag upp behandlingen.

Medicinsk Massageterapeut är en terapeut som använder sina kunskaper i anatomi, fysiologi, medicin och patologi för att på bästa sätt hjälpa patienter med besvär från rörelseapparaten.

Mitt främsta verktyg är massage och muskeltöjningar inklusive triggerpunktsbehandling för att behandla patienter som lider av smärta och/eller nedsatt rörlighet i rörelseapparaten. Jag arbetar med olika massagetekniker utifrån ditt behov, men grunden är den svenska klassiska massagen.  Jag ger också, efter att ha genomfört en noggrann undersökning, råd om ergonomi, kost och träning om du önskar.

Tradera 023

Jag arbetar utifrån målet att förebygga problem innan de uppstår.

Medicinsk forskning har de senaste 25-30 åren visat på effekten av vissa manuella medicinska terapier. Exempel på detta är upptäckten av endorfiner och ”gate control theory” samt oxytocinets verkan på nervsystemet.

Du har nu möjlighet att köpa den ”bästa” spikmattan som finns på marknaden! (enligt mig) Svensktillverkad med 5 års garanti. Med den kan du själv lindra stelhet, träningsvärk, huvudvärk, ryggskott, kronisk värk, diskbråck, ischias, whiplash, fibromyalgi, få bättre sömn, minska stresskänsla, få avslappning och komma ner i varv.

_MG_6341

Kinesiologytape

kinesiotejpningDoktor Kenzo Kase utvecklade för mer än 25 år sedan Kinesiologytape och tejpningstekniken. Kinesiologytaping har blivit standard för terapeutisk rehabiliterande tejpning. Idén var att förstärka kroppens egna läkningsprocesser genom att applicera ett nytt material med en speciell teknik. Tejpen är tillverkad med hudens karakteristiska egenskaper som modell och kan därför överföra positiv sensorisk information till kroppen.

Kinesiologytaping påverkar aktiveringen av det neurologiska systemet, kroppens informationsprocessor och cirkulationssystemet. Tejpningen baseras på en filosofi att ge full rörelsefrihet och tillåter därmed kroppens system att läka biomekaniskt.

Kinesiologytaping lindrar smärta och underlättar lymfdränage genom att mikroskopiskt lyfta huden. Den tejpade delen bildar små upphöjningar i huden. Resultatet blir att tryck och irritation tas bort från nervändar och smärtreceptorer och smärtan lindras. Trycket lättar gradvis i det lymfatiska systemet och flödet underlättas, vilket förstärker och påskyndar kroppens egen läkning. Blodcirkulationen ökar och slaggprodukter transporteras bort.

Tejpen kan användas för: smärta, stukningar, stöd, luxation, idrottsskador, ryggproblem, muskelspänning, ischias, huvudvärk, migrän, epicondylit, carpaltunnel syndrom, lymfödem, menstruationsproblem, graviditetsrelaterade smärttillstånd m.m.

Kinesiologytape har den unika egenskapen att den kan hjälpa och stödja kroppen att rehabilitera 24 timmar om dygnet.

Beroende på ditt problem och efter samtal (anamnes) hittar jag bästa sätter att tejpa efter ditt behov, tejpen kan därefter sitta i fem dagar.

PDF: Smärtreducering hos nackpatienter efter naprapat behandling Kinesiology Taping
PDF: KinesioTapens påverkan på smärtlindring och funktionsnivå vid arbetsrelaterade nackbesvär

 

Öronakupunktur

Är en balanserande behandlingsmetod som innebär att man genom stimulering av punkter på örat ger effekter i andra delar av kroppen. Genom att påverka en bestämd punkt som motsvarar eller står i relation till ett visst organ, en kroppsdel eller funktion kan man behandla, ge smärtlindring och förebygga. Genom att använda långtidsnålar eller kulor som får sitta på örat i upp till tio dagar så möjliggör man behandling 24 timmar om dygnet.

Jag har god erfarenhet av att behandla olika problem och åkommor, allt ifrån migrän, spänningshuvudvärk, allergi, magproblem, psykiska tillstånd till att reducera ren fysisk smärta i tex skadade leder eller kroppsdelar. Man kan också använda öronakupunktur för att få hjälp med att sluta röka eller snusa.

Jag tar emot FriskvårdsChecken.

Alla behandlingar går att kombinera med varandra.

 

fitline

 

FitLine är ett unikt näringstillskott som går direkt ut i cellerna utan att behöva passera och belasta levern, eftersom det är vattenlösligt. Detta cellenergikoncept förser alla kroppens ungefär 70 miljarder celler med det de behöver för att producera energi.

FitLine räknas som mat, då det ger kroppen den näring den behöver för att läka sig själv. En anledning till att vi behöver tillföra kroppen extra näring är att näringsinnehållet i vår mat minskat dramatiskt under de senaste 20 åren.

FitLine NTC (Nutrient Transport Concept; näring till cellerna) har utvecklats av PM International och är ett unikt koncept för kroppens upptag av näring. NTC gör att näringsämnena transporteras och tas upp optimalt av kroppen. Genom NTC uppstår en bättre biotillgänglighet. PM International har patent på detta koncept.

Vill börja med produkterna så kontakta mig så hjälper jag dig att skaffa kundnummer och då får du även rabatt på priset.

Ge dig själv tid och pengar till hälsa, så minskar du risken för att få betala ännu mer för ohälsa i framtiden.